Benodigdheden:
Real Mangalica Nek zonder been
1 kilo Real Mangalica varkensnek (procureur)
1 grote rijpe mango, geschild in blokjes
2 uien, in halve ringen
2 tenen knoflook fijngehakt
1 el kerriepoeder
1 tl gemalen koriander
3-4 stukjes steranijs
Peper en 100 % Italiaans fijn zeezout van Casa Rinaldi
Casa Rinaldi Olijfolie en klont boter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bestrooi het vlees royaal met peper en zout.
Verhit een braadpan die ook de oven in kan, voeg een scheut olijfolie en een klont boter toe en braad het vlees rondom bruin.
Voeg de uiringen toe en bak die 5 minuten mee, en de knoflook, kerriepoeder en koriander de laatste minuut.
Blus af met ongeveer 2 dl water en doe de mangoblokjes en de steranijs erbij, met nog wat extra peper en zout. Breng het geheel aan de kook en zet de pan in de oven. Laat het vlees in 2-3 uur gaar worden. Voeg nog wat extra water als het vlees droog dreigt te staan.
Haal het gare vlees en de steranijs uit de saus, pureer de saus grof en maak hem op smaak met peper en zout. Snij het vlees in plakken en serveer met de saus.